+3630 6456814 info@akrilfeluletek.com
31
jan

Mosdó

 

Mosdók

 

Mosdó kínálatunk rendkívül széles. Ezen belül, alapjában kétféle mosdó típusról beszélhetünk: lapból készített vagy öntött mosdó.

Az ÁDH mosdókról általában.

Ne hagyd magad más anyagra rábeszélni!

Ha megtetszett az akrillap, vagy a mosdó pult, akkor használd ki az anyag nyújtotta előnyöket és különleges optikát. Ha saját anyagából készített (akár öntött, akár lapból készült) mosdót építesz be, akkor olyan letisztult formát kapsz, mintha egyben oda öntötték volna pultodat. Nincs rés, hézag, látható illesztés sem. Ha idegen anyagú mosdót használsz, akkor hosszútávon elkerülhetetlen az illesztési rés elszennyeződése, még akkor is ha szilikont használsz. Ez alól az alapgondolat alól kivételt képez a pultra helyezhető porcelán mosdó. Viszont itt meg kell említenem az ÁDH lapokból készített pultra építhető mosdók széles választékát is.

Hogyan ismerheted fel az öntött vagy a lapból készített medencék különbségét?

A lapból készített mosdó anyaga láthatóan mindenhol egyforma, 10 vagy 12 mm vastag. Az öntött modelleknek a pereme rendszerint szélesebb, erősebb mint a falvastagság. Az öntött modellek hátulja általában tapaszolt felületre hasonlít kissé, míg a lapból készülteké egyenletesen sima. A legtöbb túlfolyó megoldás az öntöttek esetében az anyagba integrált. Ha lapból készült a mosdó, akkor kívülről szerelt kivitelű.

 

Lapból készített mosdó

Az ÁDH lapok, melegítés hatására könnyen formálhatók (thermoforming). Még akár 3 dimenziós alakzatra is préselhetők. Ez a jellemző tulajdonság megengedi a tojásdad vagy félgömb formák kialakítását is. Így a lapokból nem csak konyhai mosogatókat, hanem mosdókat is lehet  gyártan. A lapból történő alakításnak két nagy előnye van: egyrészt bármelyik lap bármely színét választhatom (ez alól nagyon kevés kivétel van) másrészt hatalmas az egyediség, az egyedi elképzelések megvalósításának lehetősége.

ÁDH lapokból préselt mosdók

Design szempontból még kiemelném a lapból készült mosdók szögletes, modern, minimal stílusú lehetőségeit is.

A rengeteg lehetőségből kettő:

Pultra építhető Corian mosdóPultra építhető szogletes Corian mosdó

 

 

Öntött mosdó (gyári)

Azért gyári, mert a legtöbb lapgyár saját márkanév alatt öntött mosdókat kínál. A kínálat a formákat tekintve hibátlan, színben azonban lemarad a lapból készített termékekétől. Általában elmondható, hogy csak pár világos színből kínálják a gyárak a medencéiket, ez alól kivétel a Kerrock kínálata, ahol az öntött mosdókat csak a nagyszemcsés dekorból nem készítik.

Az öntött mosdóknál a túlfolyó rendszerint már be van építve. Ha valamit túlfolyó nélkül szeretnél, azt külön be kell ragasztani.

 

Ajánlatkérés azonnal! Töltsd ki az adatokat vagy hívd a megadott telefonszámon kézséges kollégánkat:

Hívj, ha bármilyen előzetes kérdésed lenne: +36 30 6456 814

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgymező

Ajánlatkérés tárgya
konyhapult mosdópult recepció egyéb 

Üzenet

Tölts fel terveket, skiccet

captcha

 

 

 

 

 

Alkoss véleményt

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + tizennégy =