UFÓ újrahasznosítás

Recycling másképp

 

Hogyan használhatsz fel egy kiöregedett UFO-t egy tárgyalóasztal építéséhez?

Kaptunk egy rendkívül ambíciózus látványtervet megvalósításra, árajánlatra. Ahhoz, hogy egy ilyen helyzetben szülessen egy ajánlat, első lépésként ki kell találnunk, hogyan lehet megvalósítani? A dolog pikantériája csak az, hogy ha még ilyet nem keszítettünk, akkor a megfogalmazott ötlet a készítésre vajon fog-e működni? Tulajdonképpen nem tulzás azt mondani hogy az ismeretlenre adtunk egy kötelezően érvényes árajánlatot.

Ovális Corian® tárgyalóasztal

Egy izgalmas tervet kaptunk az irodánkban. Először percekbe telt értelmezni az elképzelést. Megzavartak a metszeti síkok sokasága, de a végén egy látványterv Ernst Andrástól, a tervezőtől mindent világossá tett.

 

Ebben az esetben mind a gyártási folyamat, mind a statika egy hatalmas kérdést jelentett. Az anyaghasználat mar csak a kisebbik problémaforrás volt.

Kihívást jelentett az akril lapokkal burkolt asztallapot olyan könnyűre amilyenre csak lehet építeni a legnagyobb statikai merevséggel. Mind ezt úgy hogy a lábhoz történő csatlakozásnak egy extrém stabil kapcsolatot kellett létrehoznia.

Corian asztal készül

Innen már a könnyebbik feladatnak számított egy stabil, merev es nehéz lábrészt készíteni. Vajon ha körbeüli 10 személy és mindenki rákönyököl, nem tud majd megbillenni? Ha netán ráülnének a konzolos végén nem fog felborulni?

Corian asztal alváz.

Ezeket a kérdéseket csak tapasztalt kollégák körében lehet sikeresen megoldani. A legtöbb tudást kell összehordani olyan projektekből, melyek különlegesek voltak. Nagyon nagy előnyt jelent egy olyan statikai érzék, mely előre tudja vetíteni, milyen helyzetben mi történhet? Természetesen ebben a felállásban egy végeselem analízis sokat segíthet.

Corian tárgyalóasztal

 

Tanulságok:

 • A tapasztalatszerzés egy meg nem vásárolható kincs. Enélkül nincs fejlődés és nincs szakmaiság sem, hiszen ez az a tudás ami megkülönböztet.
 • Az anyag lehetőségei szinte követelik az 5 tengelyes CNC megmunkálást. Sok mindent meg lehet oldani másképpen is, de a 3D technológia már kiemelten eszközfüggő.
 • Bátorság a tervezési ötletekben, kifizetődő. Olyan különleges és egyedi megoldásokat lehet létrehozni melyek megérik a fáradtságot!
 • Csak a kiválóan felkészült kollégák tudnak egy ilyen projektben tündökölni a tudásukkal és megoldási ötleteikkel és csak ők azok akik élvezik is a munkát.
 • Hatalmas élményt nyújt a végén egyetlen egy szó: megcsináltuk.

 

Ajánlatkérés azonnal! Töltsd ki az adatokat vagy hívd a megadott telefonszámon kézséges kollégánkat:

Hívj, ha bármilyen előzetes kérdésed lenne: +36 30 6456 814

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Tárgymező

  Ajánlatkérés tárgya
  konyhapultmosdópultrecepcióegyéb

  Üzenet

  Tölts fel terveket, skiccet

  captcha