Hogy kerül az akril a konyhába? Mi mindenre figyeljünk oda, ha pultot választunk?

Otthonunk egyik legfontosabb színtere a konyha. Ma már, különösen az amerikai konyhák elterjedésével egyre inkább a családi élet központjává vált ez a helyiség. Persze lehet azt, mondani, hogy ez korábban is így volt, hiszen már dédszüleink idejében is a konyhában gyűlt össze a család, ott melegedett mindenki a kemence mellett. Mindegy is, hogy honnan eredeztetjük a dolgot a lényeg nem változik, ma már az otthonok egyik legfontosabb része a konyha, ez vitathatatlan.

Azzal, hogy napi szinten mennyi időt tölt ott a család  ma már nem pusztán az édesanya birodalma, aki méla magányában száműzve főz a lakás eldugott pontján, hanem a közösségi helyiség szerepét tölti be. Ma, a nyitott terek korszakában egyre fontosabb a konyha és annak külleme. Egy konyhabútor nem épp elhanyagolható része a munkalap. Ám azzal is tisztában vagyunk, mennyi mindennek kell megfelelnie, ha az ideális munkalapot keressük? Olykor kihagyjuk a számításból azt, ami igazán fontos lehet számunkra, mikor a listát írjuk. Valóban mindenre odafigyeltünk? Vetődik fel joggal a kérdés.

Ebben igyekszünk segíteni most neked. Íme a leggyakoribb szempontok:

  1. Legyen könnyen, higiénikusan tisztán tartható, hisz minden táplálék , amit magunkhoz veszünk valamilyen formában kapcsolatba kerül vele, és bizony senki nem óhajt bacilus hegyeket lakmározni.
  2. Fontos, hogy tartós legyen, nyilvánvalóan ezt a tételt senki nem szeretné hónapok múlva lecserélni a konyhában.
  3. Ne legyen porózus: ne kopjon, és a szemcsék ne landoljanak az ebédünkben!
  4. Fontos, hogy ne foltosodjon, karcolódjon.
  5. A lehető legjobban álljon ellen a hőnek.
  6. Könnyen a vágyott méretre, formára lehessen alakítani.
  7. Legyen ellenálló akkor is, ha elejtettünk egy tányért, ne kellejen mindjárt lecserélni, mert összetört!
  8. Ár-érték arány szempontjából  is meggyőző legyen!
  9. És bizony szeretjük, ha kellemes a tapintása!

És ez a lista csak a legfontosabb szempontokat tartalmazza, amit még biztosan te is meg tudsz toldani néhánnyal, csak a képzeleted szab határt.  Ám nem mehetünk el amellett szó nékül, hogy akár tetszik, akár nem a legtöbb anyag esetében fel kell áldoznunk néhány  pontot a listánkból, hogy a számunkra legfontosabb egyéb szempontok megvalósuljanak.

Így kész szerencse, hogy ma már létezik olyan anyag, ami szinte minden vágyunk kiszolgálja, így a legkényesebb ízlésnek is biztosan megfelel. Ha a NASA mérnökei boldogan használták, hisz tőlük származik, akkor pont a konyhában lenne nekünk túl kevés?
Ugye hogy nem. Az ÁDH lapokból készült munkapult nem csak esztétikus, higiénikusan tisztítható, időt álló, de még a konyhabútort is védi, olyan vízzárást tesz lehetővő, amit szinte egyetlen más anyag sem, nincs illesztés, nincs hol beférkőzzön a víz.

Ennek a pultnak biztosan nincs párja, még a bútort is hamarabb unod meg, minthogy ezt az űr technológiát elnyűhetnéd a konyhában!

Meggyőzött az anyag? Kérj ajánlatot most, az alábbi elérhetőségeken!
Ha még vacillálsz, akkor is keress minket bátran, gyere el hozzánk személyesen, vagy látogasd meg standunkat a februári Konyhakiállításon!