Az elmúlt héten nagyon különleges helyszínen jártunk: a Zeneakadémián.  Ne tévesszen meg a cím, nem lazsálunk újabban, és bár nagyon szeretjük a komoly zenét is, nem egy remek koncert előtt/után tértünk be a kávézóba. Amint azt korábban is látni lehetett már, mi is kivettük részünket az akkor még felújítás alatt álló létesítmény munkálataiból. A Liszt Ferenc téri épület minden részéhez hasonlóan a földszinten található büfé is megújult, XXI. századi külsőt kapott, mely ugyanakkor szervesen illeszkedik a műemléki ingatlanhoz.

Ebben a földszinti büfében található az a pult is, amely a mi kezeink közül került ki. Ma már bárki megcsodálhatja, milyen jól illik ez a modern, időt álló anyag ebbe az impozáns térbe.

A Zeneakadémia épületét 1910-ben nyitották meg a nagyközönség előtt, de már az elkövetkező években kisebb átalakításokra volt szükség az egyre bővülő diáksereg miatt. Ahogy telt múlt az idő, egyre sürgetőbb lett a műemléki intézmény felújítása. A Swietelsky által létrehozott konzorciumnak hála végül 2013 októberében vehette újra birtokba az épületet a nagyközönség.

Hosszú idő után végre lehetőségünk volt arra is, hogy Nagy Barbara fotóművész segítségével kiváló képeket készíthessünk a mára igen népszerű kávézó csodálatos, fekete, akril pultjáról.

_MG_6102-crop

Nézz szét  magad is a felújított Zeneakadémián, ahol csodákat láthatsz, virtuális túra keretében! A földszinten a kávézóba is bekukkanthatsz, ahol pultunkat is találod!

 http://virtualistura.zeneakademia.hu/