Hogyan lehet nehéz mosdópultokat könnyűszerkezetes gipszkartonfalra szerelni?

Törökbálint, 2017. 03. 27.
A törökbálinti székhelyű ET Surface Products Kft. két munkatársa, Telek Béla és Tornoczky Gábor egy gipszkarton falba építhető nagy teherbírású tartó konzolt fejlesztett, számítógépes szimuláció és 3D nyomtatás segítségével, egyszerű okból: feladatuk ellátásához nem találtak megfelelő kereskedelmi terméket. Az 5 hónap alatt kifejlesztett termék pillanatok alatt a nemzetközi értékesítés előtt találta magát.

A nehéz Corian® mosdópultokat gyártó ET Surface Products Kft. életében mindig is problémát jelentett a hosszú, sokszor 4-6 m-es pultok felszerelése. Mivel a gipszkarton falak előnyeinek köszönhetően egyre elterjettebb az alkalmazásuk, a nehéz, vonalszerű pultok felszerelése hiányzó technológiának köszönhetően egyre nagyobb kihívást jelentett. Pláne akkor, amikor a megrendelők ragaszkodnak ahhoz, hogy a felszerelésből lehetőleg ne látszódjon semmi és a garancia is vállalható maradjon.

A vállalat két dolgozója olyan termék fejlesztésébe kezdett, ami megfelel a mai kor nyugati követelményeinek: legyen egyszerű a használata, legyen fenntartható, az eddigi metódushoz képest spóroljon értékes időt és nyújtson minden eddigi megoldásnál nagyobb biztonságot és garanciális időtartamot.

A létrehozott maanodo® TECH konzol alumínium zártszelvény, rozsdamentes acél lemez és ABS állító talp összeszereléséből áll. Ez az anyag választás nem csak a stabilitást, de a fenntarthatóságot is megcélozta. A szerkezet 70%-a a falba építés miatt rejtve marad, nem látszik, de ezzel együtt kiváló terhelhetőséget biztosít. A gyártási pontosságot és állandóságot lézer vágási technológia szavatolja.

A falból kiálló konzol több színben is rendelhető. A 60 mm magassága pedig a vékony mosdópultok felszerelésénél is 90%-ban rejtve marad, így a tervezők kedvencévé válhat.

maanodo® TECH konzol

Felszerelése mind a falba integrálás esetén, mind pedig a mosdó végszerelésénél jelentős időt takarít meg az eddigi eljárásokhoz képest. Nem csak arról van szó, hogy nem jár akkora zajjal, porral, hulladékkal mint korábban, hanem inkább arról, hogy nyugaton is a legértékesebb időt, a munkaidőt lehetett egy ötödére csökkenteni a maanodo® TECH konzol használatával.

A két fejlesztő munkáját végül 2017.02.27.-én az ideiglenes nemzetközi szabadalmi bejelentés  jutalmazta, melynek ügyiratszáma W1700013/1. Ezzel a bejelentéssel megnyílt a nemzetközi és hazai értékesítés lehetősége.

“ A rendszeresen tapasztalható buherát fel kell váltanunk egy megoldással, amit szakértelem nélkül is gyorsabban lehet alkalmazni minden könnyűszerkezetes falban. Ezzel a tervezők munkáját is megkönnyítjük”              Tornoczky Gábor

A fejlesztés nagy hatással lehet az eddigi módszerek rendszerszintű átalakulására. A rögtönzött megoldások helyére stabil rendszerelem kerülhet, melyre minden szállító bátran vállalhat garanciát.

Az Et Surface Products Kft. egy Corian® ÁDH termékek feldolgozására szakosodott Budapest közeli kisvállalkozás. Az alapítás éve 2013, munkatársi létszám 11-50 közötti. A Corian® és a vele azonos tulajdonságú ÁDH alapanyag tulajdonsága a közel láthatatlan illesztés lehetősége, a hőre lágyuló formálhatósága, vízálló, és a pórusmentes homogenitás.
A termékek sokoldalúsága nem enged ugyan nagy darabszámos gyártást, de részleteiben ott rejtőzik a standardizálás lehetősége. Jellemző termékek: a konyhai munkalap mosogatóval és mart csepegtetővel, mosdó medencék és mosdópultok akár privát vagy közületi környezetbe, tusoló tálcák, kádak és a 3D thermoformált recepciós pultok. A felhasználhatóság köre természetesen ennél sokkal szélesebb, ami az anyag ellenálló képességéből fakad.

############################################################################
Sajtó kapcsolat:
Név: Tornoczky Gábor
Tel.: +36 30 6456 814
Email: info@maanodo.ch

sajtóközlemény