A GREENGUARD szerepe a belsőépítészetben.

Milyen egészségügyi követelményeknek felelnek meg az ÁDH lapok?

A GREENGUARD beltéri levegő minőség tanúsítvány program tanúsítja, hogy a terméket irodai környezetben és egyéb belső terekben történő használatra tervezték, mivel megfelelnek a szigorú kémiai kibocsátási határértékeknek, amelyek hozzájárulnak az egészségesebb belső terek létrehozásához. A GREENGUARD tanúsítvány elérése hitelt ad a gyártók fenntarthatósági igényeinek, empirikus tudományos adatokkal támogatva egy elfogulatlan, független szervezet által.

Az e program keretében tanúsított termékek GREENGUARD Indoor Air Quality Certified® jelzést viselik:

GreenGuard

GREENGUARD tanúsítvány szabványok alacsony kibocsátású termékekre

A GREENGUARD Környezetvédelmi Intézet (GEI) hozta létre, a teljesítmény-alapú szabványokat, hogy definiálják az alacsony kémiai és részecske-kibocsátású termékek és eljárások beltéri használhatóságát. A szabványok elsősorban építőanyagokra, felületekre, belső berendezésekre, bútorokra, tisztítószerekre és elektronikus berendezésekre vonatkoznak. A szabványok hitelesítési eljárásokat, beleértve a vizsgálati módszereket is, megengedett kibocsátási szinteket, termékminta gyűjtést és kezelést, vizsgálat típust és gyakoriságot, valamint program alkalmazási folyamatokat, mérgező határértékeket és termék átvételt kalibrálnak.

GREENGUARD Gyerekek és Iskolák Tanúsítvány Program

Az iskolákban, óvodákban vagy más olyan környezetben, ahol a gyermekek jelentős időtartamot töltenek, a felhasználásra szánt termékekre a GREENGUARD Gyermekek és Iskolák Tanúsítási ProgramSM szigorúbb tanúsítási kritériumokat ajánl. Az e szabvány szerint hitelesített termékek alkalmazhatóak olyan környezetben, ahol a gyermekek és mások dolgoznak, játszanak, vagy tartózkodnak.

Az e program keretében tanúsított termékek a GREENGUARD Children & Schools CertifiedSM jelzést viselik:

GreenGuard Children and School

 

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)

A LEED rövidítés magyarul úgy fordítható, mint “irányelvek az energetikai és környezetbarát tervezésben”. Ez tulajdonképpen olyan rendszer, amely a különböző épületeket minősíti azok környezettudatossága szerint. Az Egyesült Államok Ökológiai Építészeti Tanácsa fejlesztette ki 1998-ban. Célja, hogy elterjedjenek a kis energiafelhasználású és alacsony szén-dioxid-kibocsátású épületek. A LEED minősítő rendszere a következő fő szempontok szerint vizsgálja az épületeket: fenntarthatóság, víz- és energiafelhasználás hatékonysága, felhasznált anyagok, a beltéri környezet minősége, az innovatív tervezési eljárások alkalmazása és a projekt esetleges regionális prioritása. A fenntarthatóság alatt azt értik, hogy az adott épület szűkebb és tágabb környezetének a környezetterhelése a lehető legkisebb legyen mind az építkezés/ felújítás, mind a fenntartás, üzemeltetés során.

 

Az összes általunk forgalmazott ÁDH lap és ragasztó rendelkezik a GREENGUARD tanusítvánnyal.