Akril pult a General Motorsnál

Recepcióspult a 8.-on, már a felhők közelében

 

Kiemelkedő megbízást kaptunk egy mindenfelé íves recepciós pult elkészítésére. A tervező Horváth Dávid, az Europa Design munkatársa, aki igazán merészet álmodott ügyfele részére, a General Motors új Váci úti, 8. emeleti irodájába.

Europa Desig recepció tervek

Az új iroda különböző elemekkel és területekkel öleli fel a Genaral Motors történelmét, mely dátumokhoz magyar vonatkozású személyek és találmányok párosulnak. A grafikai megjelenítés is ezt a tematikát vizualizálja és teremti meg. A világ egyik vezető vállalatának a budapesti irodájában igazán nagyvilági munkahelyre lelünk. Ennek a nemzetközi design színvonalnak kellet eleget tennie a recepciós pultnak is, melynek szinte csak a vízszintes felületei egyenesek.

Corian recepcióspult

Az akril recepciós pult íves felületeit thermoformálás segítségével alakítottuk ki, CNC mart sablonok segítségével. A 3D-s testek és a computer vezérelt gyártástechnológia már kéz a kézben jár. Elképzelhetetlen modern technológiai háttér nélkül a mai kor követelményeinek megfelelőt alkotni.

E mellett természetesen nem mennénk semmire a tapasztalt kollégáink sok kézi munkát igénylő közreműködése nélkül. Az eredmény elvitathatatlan. A recepciós pultnak alig van egyenes darabja és még is minden terv szerint valósulhatott meg. Ehhez kell igazi hozzáértés és kitartás. A műhelymunka több mint egy hétig tartott.

Corian műhelymunka

A recepcióspult elhelyezkedését padlócsíkok és mennyezeti kontúr határozta meg. Nagy méretével ellentétben sikerült csak két darabban a helyszínre szállítani. Ezt természetesen egy közlekedő útvonali felmérés előzte meg. Végül a teherlift mérete adta meg a lehetséges toldás pontos helyét. Kétség kívül ki volt centizve az attrakció, de csont nélkül a helyére kerülhetett.

Corian recepcióspult General Motors

A helyszíni munkálatok már egy belakott irodában folytak. Az elkerülhetetlen piszokkal járó beépítést egy alkalmi fólia sátor védelme alatt végezhettük el. A körültekintően előkészített fehér Corian alkatrészek összeszerelése alig egy délelőttöt vett igénybe.

Szerelés fólia sátorban

 

Corian pult helyszíni szerelése

Recepcióspult heyszíni szerelése két darabban.