SICAM bútoripari beszállítói kiállítás

Pordenone 2014

Idén ősszel egy második kiállítás meglátogatása mellett döntöttünk: minden évben Pordenonéban tartják a SICAM bútoripari beszállítók európai kiállítását a német ZOW mellett. Több szempontból voltunk kíváncsiak a jelenlegi beszállítói érdekességekre és természetesen konkrét keresés is támogatta az utazást. Mindig imádom, ha van valamilyen úticél Olaszországban. Espresso, vino rosso, mare… de térjünk a kiállításra.

A Pordenonei kiállítás egyik érdekessége számomra, ahogy a zuhanyzó tálcának a sima felülete helyett érdességet adtak, ezáltal egy esztétikusabb kinézetet és komfortérzetet adnak a zuhanyzó használójának. Ez természetesen elindította a gondolatot, hogyan lehet ezt Corian® lapjainkkal megtenni? Már született is rá ötlet 🙂

 

Érdes tusolópadló

 

A páraelszívó kétágú megjelenése sokkal megnyerőbb, a ma használatos szögletes formáknál, valamint a világítás is ötletes. Igazán izgaémas újítás. Talán a hatásfoka is jobb a hagyományos elrendezésűnél.

Akár Corian páraelszívó is lehetne

A Swarovski kövek megjelenése az éjjeliszekrényen. Igazi olasz varázslat, ahogy a szekrényke arculatát ezzel az aprósággal, valamint az igényes belső megjelenéssel prémium kategóriába emelte a tervezője ezt az egyszerűnek mondható tárolót.

Swarowski a bútorban

A mosdópult kialakítási formája, és a törölköző tartó megjelenése érdekes inspiráció. Érdemes megemlíteni, hogy micsoda széles skálán mozog az olasz design útkeresése, ötletelése.

Szögletes akril mosdó kialakítás

Ahol egy CNC megmunkálás igazán nagyot alakíthat. Kifelyezetten széles kínálatra akadtunk fiók belsők területén.

Eszköztartó fiókbelső

A bútorlapok új formái és a sík felülettől való elválás, a dombornyomott minta gyönyörű, valamint a különféle felület borítások, különböző új anyagok, mint például az agyag.

Bútorlap kínálat

Az akril öntött mosdó lefolyó takarása saját anyagából elegáns és érdekes megoldás. Hasonlókra különböző kivitelekben lehet akadni. A Corian® -al azonos minőségű öntött mosdóknak még nagyobb a formai lehetősége.

Öntött akril mosdópult

A furnérok között kiemelkedett egy jelenlegi ternd: felújítják a velencei hajóutakat szegélyező cölöpöket a tengerben. A régieket viszont nem dobják ki, annak ellenére sem, hogy igen erodáltak a hullámzástól, sósvíz hatásától és tele vannak rágcsáló kártevők járataival. A kidobás helyett egy bútortrend alakult ki. Feldolgozzák a rönköket furnérnak vagy pallónak és új bútorok születnek belőlük.

Újrahasznosított tenderi cölöp

Ezen a képen látható furnérok önmagukért beszélnek.

Olasz furnér kínálat