Az első Solid Surface Challange by Albin Kraus

 

Egy különleges ÁDH pult kapcsán

Első rész

ÁDH lapok feldolgozása volt a középpontban a Tulln an der Donau ausztriai városkában megtartott egynapos rendezvényen. A 2014.03.29-én megrendezett előadás sorozat apropója a nem rég átadott bécsi egyetemi könyvtár épületében elkészített különleges pultok bemutatása volt. A pultokat épp úgy mint az egész épületet az iraki származású sztárépítész Zaha Hadid és londoni építész stúdiója Zaha Hadid Architects tervezte. Az egynapos rendezvény házigazdája az ÁDH lapok feldolgozásának speciális szerszám és alkalmazás fejlesztője Albin Kraus volt. A 75 éves államilag elismert vállalat 2014-ben hozott egy merész döntést. Mint a korábbi évek rendszeres kiállítója úgy döntött, hogy idén nem állít ki a Nürnbergi faipari gépkiállításon. Ehelyett meghívja aktuális hűséges vevőit és fejlődni vágyó partnereit.

 

Zaha Hadid épület Bécsben A rendezvény így azonnal két részre tagolódott: délelőtt az újdonságok és a különleges projekteket bemutató cégek kerültek fókuszba. Délután pedig az épület bejárásával egészült ki. Az estét egy különleges “játék” és egy kiváló vacsora zárta. De ne szaladjunk ennyire előre. A 11 országból meghívott közel 100 vendég 11:00-re érkezett. Egy rövid cégtörténeti időutazást Robert Kraus értékesítési vezető a legújabb fejlesztéseik bemutatásával zárta.

 

Albin Kraus bemutató Legelsőként a Zaha Hadid pultot elkészítő litván Korte-Latvia ügyvezetője mutatta be színes prezentációját a nem éppen zökkenőmentes gyártási folyamatról. Nem volt gyerekjáték! Erről részletesebben a második részben.

 

Zaha Hadid recepció beszerelése Bécsben Másodikként a pultot beszerelő bolgár Nok-Design csapat ügyvezetője kezdte történetét: ha a gyártás nem is volt egyszerű, az igazi problémák a beszereléssel kezdődtek. Az eredeti szerződés és a valóság teljes ellentmondása bontakozott ki mire megérkezett a 36 tonna össztömegű pult a rendeltetési helyére. A teherautóval nem lehetett a bejáratot megközelíteni. Az ajtók kicsinek bizonyultak. A kész padlóra már semmilyen gurulós szerkezettel nem lehetett rámenni. A pultot az “illetékesek” négyszer helyeztették át, mire megyeztek. Végül kiderült, hogy azt senki nem gondolta, hogy a heyszíni beépítésnél elengedhetetlen csiszolás, porral fog járni. Ha érdekel, hogyan ugrálta át a bolgár csapat ezeket az akadályokat, keress bennünket! Tanulságos! Ezek után gyorsított ütemben jöttek a következő vendég előadók bemutatói. Egy német ragasztó gyártó a kapcsolatos problémákra hívta fel a figyelmet, mint tárolás, hőmérséklet, élettartam, trükkök.

 

Samsung Staron Hotel stand A lengyel Krause cég bemutatta, hogyan építettek a lengyel Samsungnak egy szállodai kiállításokra szánt bontható standot 4 méteres falakkal. Mindezt Samsung Staron akril burkolattal. A következő úr egy második generációs cégvezető az ausztriai Standfest fürdőszoba bútorzat gyártótól, Dominik Standfest. Ezt nem tudom kihagyni: évente 5000 Corian@ táblát dolgoznak fel a LEAN management mentén felépített üzemükben. Anton Seleznev az oroszországi téli olimpia munkálatairól mesélt. Hogyan készítettek Szocsiban 800 íves mosdópultot két hét alatt és hogy hova került beépítésre 8000 Corian@ tábla? Végezetül a RUM Austria képveselője fejtegette a CNC megmunkálás jövőjét. Egy kellemes légkörben elfogyasztott rövid ebéd zárta a délelőtti programot.

 

További fotók ezen a linken