Árajánlatkérési útmutató CORIAN® és egyéb ÁDH akril lapokhoz.

Milyen adatokra van szükség a leggyorsabb árajánlatkéréshez, egy ÁDH konyhapult esetében?

Persze ezzel a segédlettel, nem csak konyhai munkalapot kalkulálhatunk.

Ebből a kiváló alapanyagból számtalan háztartási, közösségi és ipari termék készülhet. Megmutatjuk, mitől függ egy késztermék ára. Első sorban kell egy elképzelés, egy méretezett terv, vagy skicc, ez egyértelmű. Ebben a leírásban a felhasználás legáltalánosabb  esetét vesszük figyelembe, a konyhai munkapult kialakítását. Ezen felül számtalan szélsőséges megvalósítás létezhet, de az már mindenképpen egyedi, személyes egyeztetést igényel.

Mitől függ az ÁDH akril termék ára valójában?

Az árképzés logikus sorrendjében:

  1. Magától a kialakítandó terméktől, bonyolultsági fokától.
  2. A kiválasztott ÁDH márka árszintjétől és ezen belül is a kiválasztott színtől.
  3. A kiegészítő termékek mennyiségétől (pl.: mosogató medence)
  4. A felhasználandó táblák gazdaságos felhasználásától.
  5. A kivitelező munkadíjától.

1. Magától a kialakítandó terméktől, bonyolultsági fokától.

Az első meghatározó tétel, az elképzelésünk, mit szeretnénk kapni? Ez lehet egyszerű egyenes kialakítású, de lehet ívekkel teli tűzdelt, akár térgörbe alakzat is. Például egy Corian® munkalap árkalkulációjánál elengedhetetlen a kialakítandó forma ismerete az anyagmennyiség meghatározásához. Mivel csak egész, vagy fél táblákkal (nem minden márka esetében) lehet számolni, nem mindegy, hogy esetlegesen 20 cm anyagigény miatt, szükségessé válik-e még egy tábla megvásárlása. A tervezési fázisban ezért, kimondottan előnyt jelent a táblaméretek ismerete.

2. A kiválasztott ÁDH akril márka árszintjétől és ezen belül is a kiválasztott színtől.

A kapható ÁDH akril lapmárkák ára erősen eltérhet egymástól. Hogy mitől függ ez az árkülönbség,  elolvashatod a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK között. A márkák árait, csak egy ársávban lehet értelmezni, mert a színek is külön árkategóriákba sorolandóak. Általánosan két irányzat ismert: az árak a világos színek felől emelkednek a sötétek felé, vagy az egyszínűektől a nagyszemcsés mintázatokig. Megállapítható, hogy a szín szintén erősen befolyásolja a végtermék árát. A színek alkalmazhatóságáról még a vásárlás előtt feltétlen tájékozódj!

3. A kiegészítő termékek mennyiségétől.

Akril kiegészítő termék alatt a következőket értjük: mosdó medence, mosogató, forró edény tároló, mosogató rács, tusoló tálca, de ide sorolható a csepegtető kialakítása is. Itt is érvényes az a megállapítás hogy különbség van egy Corian® mosogató és valamely más lapból készült mosogató között. Az egyes mosogató vagy mosdó modellek szintén mutatnak árkülönbséget egyazon márkán belül is. Természetesen a használhatóság érdekében lehetőség van a különböző modellek kombinációira is.

4. A felhasználandó táblák gazdaságos felhasználásától.

A legelterjedtebb táblaméret a 3600mm x 760mm, és a féltábla 180mm x 760mm (féltábla csak a TriStone és némely Samsung szín esetében lehetséges). A legtöbb helyen csak egész táblát lehet beszerezni, ezért kiemelkedően fontos a méretek ismeretében történő tervezés. Nem rossz megoldás az sem, ha az előre látható maradék felhasználására kitalálunk valami hasznosat. Ilyen lehet egy kisebb fürdőszobai pult, vagy polc, egy párkány vagy akár kültéri alkalmazás is.

5. A kivitelező munkadíjától.

Ez a tétel inkább kapcsolódik az első ponthoz, mint sem a kivitelezők határtalan árkülönbségeihez. Ugyanis egy bonyolult forma munkadíja a rávetített munkaórák számában, akár a többszöröse is lehet az egyszerű alakzatokénak. Azt biztosan állíthatjuk, hogy egyszerű vagy bonyolult, az anyag nagyszerűsége megéri a befektetést.

Kérek egy ajánlatot!

Magam akarom az árat kalkulálni! Kalkulációs segédlet