Mit tartalmaz a Corian® termékek ára?

Mi kerül ennyibe egy Corian® termék esetén?

“Öntött munkalap”

Sokszor találkozunk azzal az ügyfélkívánsággal, hogy azt az öntött munkalapot szeretném. Nem csoda, hisz laikusként el sem lehet elsőre képzelni, hogy termékeink hogyan készülnek?

 

A Corian® termékeknek kevés köze van az öntéshez azon kívül, hogy a táblák öntéssel készülnek, mi viszont termékeinket kizárólag csak táblákból alakítjuk ki.

 

Egytől egyig!

 

Az igaz, hogy a végeredmény azt a hatást kelti, mintha öntve lenne.
A Corian® ÁDH alapanyag táblákban érkezik

Emellett első kézből tapasztaljuk, hogy nem a tetszéssel van baj. Legtöbbünknek tetszik a kialakítható résmentes, fuga mentes, toldás mentes felülettel, akár lágy ívekkel rendelkező formavilág. Mindez pedig egy hosszú évekig ellenálló, strapálható anyagból előállítva.

A tetszésünk inkább az ár hallatán lankad. Ezért arra gondoltunk, hogy bemutatjuk a készítés fázisait az alapanyag megrendelésétől a kész termék beépítéséig.

Az emberi munka értéke

Amit igazán érzékeltetni szeretnénk az a rengeteg emberi munkaóra és az ezzel párosuló szaktudás szükségessége ami minden Hand Made termék árszintjét nagyban befolyásolja. A gépesítés és automatizálás ebben a kínálatban – Corian® akril termékek – minimális legetőséget kínál, kifejezetten az egyedi igényeket kielégítő megoldások kivitelezésénél.

 

Nézzük sorrendben, az alapanyag megérkezésétől kezdve:

 

 1. Árajánlat
 2. Tervezés, gyártáselőkészítés
 3. Alapanyag rendelés
 4. Darabolás
 5. CNC megmunkálás
 6. Sablon készítés
 7. Thermoformálás
 8. Ragasztás
 9. Marás, tisztázás
 10. Csiszolás
 11. Ellenőrzés
 12. Csomagalás
 13. Kiszállítás
 14. Beszerelés
Egyedi termékek esetében már az árajánlat pillanatában el kell azon gondolkodni, hogyan fogjuk az adott kívánságot kivitelezni. Megrendelés esetén, az alapanyag érkezését megelőzően gyártmánytervet kell készíteni, ami rögtön mérnöki munkaórát és jelentős tapasztalatot és ismeretet jelent.
A tervek alapján fel kell darabolni a beérkezett alapanyagot. Ezt követően a pontos méretre alakítás illetve a nyílások nútok elhelyezése CNC gépünkön történik. Ez a művelet nagyfokú pontosságot biztosít az elkövetkező folyamatokhoz, ugyan akkor speciálisan képzett szakember végzi.
A feldarabolt alkatrészek ellenőrzés után mehetnek a ragasztóba, ahol egymással és az alsó hordozó réteggel kerülnek összeragasztásra. A ragasztó max 40 perc alatt kiköt. Itt minden esetleges pontatlanság meglátszik. Ez a folyamat nagy felelősségel jár.
A kitüremkedett ragasztót, és az anyag túllógásokat kézi marógépekkel távolítjuk el. Ekkor kell előállítani a helyszíni szerelés illesztéseit és minden egyéb részletet, mint a lekerekítések, vízorr, belső sarkok, stb.
Amennyiben a forma bonyolultabb, akkor a ragsztási folyamattól kezdve ismétlődik ez a ciklus. Például egy mosdó vagy egy mosogató helyére ragsztása jellemzően egy külön művelet.
Ha minden formai elem kialakításra került akkor következhet a csiszolás. A matt felület minimum 3, a fényes pedig minimum 6 csiszolási réteget jelent. Csak ez után következhet a végső ellenőrzés, csomagolás, kiszállítás és ha szükséges a helyszíni beszerelés.

Mire fizetsz amikor Corian® terméket vásárolsz 10.000,- HUF értékben?

Mire fizetsz amikor Corian terméket vásárolsz?

Természetesen sorozat termékek más kategóriába esnek.

 Sorozat termékek gyártásánal sokkal több lehetőség nyílik az emberi munkavégzés csökkentésére. Gépesítéssel több termék állítható elő, állandó minőség mellett. Viszont itt is meghatározó részt birtokol az alapanyag viszonylagosan magas ára.

A végtermékek értékének ez rendszerint 30-60%-a!

Ne fogd vissza magad

Küldj egy pár sort amikor csak gondolod, munkatársunk válaszol amilyen gyorsan csak lehetséges

Email

 

Iratkozz fel

A legújabb híreinket és csapatunk újdonságait elsőkézből tudhatod meg.

Sikeresen feliratkoztál. Köszönjük!