Az egyik marketing alaptézis szerint a legkönnyebb és legolcsóbb a meglévő ügyfeleinknek eladni.

De mit mond erre egy bútor vagy ablakkészítő? Mi van akkor, ha a termék több év vagy akár évtizedre készül?

Ebből a megállapításból annyi biztosan igaz, hogy a meglévő ügyfelek elérése a legolcsóbb egy cég számára. Már nem kell reklámozni hiszen ismerjük elérhetőségeiket, sőt ennél többet is tudunk.

Eladási utógondozás = Biztos siker!

Amiért a hosszú élettartamú termékek esetében is érdemes a vásárlás után az ügyfelekkel kapcsolatban maradni az többrétű:

  • Saját magának is újból szüksége lehet valamire, nyaralóba 2. lakásba stb.
  • Építkezhet vagy költözhet közvetlen rokona vagy ismerőse (abban nem bízhatunk, hogy a vevők biztosan megőrzik telefonszámainkat vagy emailcímünket, urambocsá, még el is felejtenek)
  • Információt nyerhetünk arról, hogy hogyan funkcionál termékünk hosszútávon?
  • Ha valami nem kerek, akkor egyrészt kijavíthatjuk az ügyfél nagy örömére ill. megismerve a hibát kiküszöbölhetjük a jövőbeni előfordulását.
  • Cégünk hírnevét öregbíthetjük egy olyan hozzáállással, hogy még a vásárlás után is törődünk ügyfelünkkel. (Kűzdött Ön már mobilszolgáltatóval? A szerződéskötés előtt teljesen más színben látszódtak, mint egy megoldandó probléma előtt.)
  • Ha már sikerült elégedett ügyfeleket „gyártanunk”, akkor maradjunk sokáig szem előtt!

Erre folyamatra indítottuk útjára projektünket, olyan vállalkozások felé, akik akril konyhai munkalapot értékesítettek az elmúlt 5 évben. Feltételezzük, hogy meg van az ügyfeleik elérhetősége céges adatbázisukban.

Hogyan használhatja meglévő ügyfeleit, újabb vásárlások generálására?

Egy speciálisan ÁDH (akril) felületre kifejlesztett nanotechnológiás felületvédelemre szeretnénk felhívni figyelmét. Ez egy olyan készítmény, amely a nanotechnológia segítségével egy molekulárisan rendezett felületvédelmet biztosít a munkalap számára.

Ezt a készítményt természetesen az új munkalapok esetében is használhatja, ill. járulékos termékként értékesítheti ügyfeleinek, ezzel növelve az egy főre jutó értékesítés volumenét. Persze ez csekély ahhoz hogy egy egyszeri eladás számottevő legyen, de éves szinten már érdekesebbek lesznek a mutatók.

De most, arra használhatja ezt az új terméket, hogy újból felvegye akril konyhapultot vásárolt ügyfeleivel a kapcsolatot és három ajánlatot adhat számukra:

  • 3-5 év között vásárolt: felületi újrapolírozás az Ön díjszabása szerint, + az első NanoInduro kezelés, ­+ 1 Set a további ápoláshoz.
  • 1-3 év között vásárolt: az első NanoInduro kezelés, ­+ 1 Set a további ápoláshoz.
  • 1 Set a további ápoláshoz.

Építse be ezeket a lépéseket az utó értékesítési folyamatai közé, vagy ha eddig nem volt ilyen, akkor kezdje el most. Vásárlóként nincs nagyobb öröm annál, ha az eladó, vásárlás után is törödik termékével ill. ügyfelével. Ezt leolvashatja az arcukon!

Ilyen arccal fognak Önről beszélni ismerős és baráti körökben is. Ezt ne hagyja ki, mert ezt az élményt semmilyen marketing kiadással nem tudná elérni. Célozza meg a legmagasabb elégedettségi fokot.

Ha Ön használni szeretné az új beépítések esetén, ahhoz létezik műhely kiszerelés is. Sötét színeknél kifejezetten ajánlott.

Tovább a kapcsolat oldalra!