Corian®

 

A DuPont által fejlesztett és gyártott Corian® ÁDH anyag rendkívüli tervezési lehetőségeket és kiváló, hosszú távú élettartamot kínál. Beépíthető akár otthoni, akár különböző kereskedelmi környezetbe, a szállodától az egészségügyig, a kiskereskedelemtől, a hajózásig. Szépség egyensúlyban a teljesítménnyel. Ezáltal válik a Corian® alkalmassá a fantáziadús felhasználásra, az innovatív tervekre és a maradandó alkalmazásokra.

Amit képes vagy kitalálni, azt Corian® -ból valószínűleg meg is tudod valósítani. Elképzeléseidhez, ötleteidhez több mint 100 Corian® szín, áll rendelkezésre. A Corian® faragható, marható, megmunkálható ugyanúgy, mint a fa, vagy kiönthető, termoformálható, de akár intarziának is alkalmas… – a tervezési lehetőségek szinte korlátlanok.

 

 

Mi a Corian®?

A Corian® a DuPont által jegyzett ÁDH (akrilkötésű ásványi) anyag márkaneve, mely bizalmat és elismerést érdemel, mint egy olyan bevált anyag, amely bármely környezetben egyesíti a sokoldalú designt, a hosszú távú teljesítményt és az értéket. Nem csupán konyhapultnak való, a Corian® alkalmas a fantáziadús használatra, az innovatív értelmezésekre, és a tartós alkalmazásokra. Vágható, fúrható, faragható, hajlítható, vagy megdolgozható akár egy finom fa. Az állandóan fejlesztett színpaletta most több mint 100 színre bővült. Ha ötletedet el tudod képzelni, esélyes, hogy meg is tudod alkotni – Corian® -ból.

A Corian® foltálló?

A Corian® foltálló, mivel nem porózus, a foltok nem tudnak beleszivárogni a felületbe, így könnyű tisztítani és karbantartani. A természetes kővel ellentétben a Corian® sohasem igényel impregnálást.

A Corian® hőálló?

Nem javasolt forró edényt direkt a Corian® felületre tenni. Bár a Corian® megőrzi stabilitását és sértetlen marad 100 C-ig, a magas hőmérséklet és a láng megsértheti a felületet. A legtöbb esetben ez a sérülés javítható. Hogy megvédd a Corian® -t a hősérüléstől, mindig használj alátétet forró edények, vagy elektromos főzőberendezések alá.

Hogyan tisztítsam a Corian® -t?

A Corian®-t könnyű tisztítani. Szappanos víz, vagy ammónia alapú tisztítószer elég a mindennapos tisztításhoz és ápoláshoz. A kisebb karcolások, vagy elszíneződések szintén könnyen javíthatók. Nagyobb sérülést hivatalos Corian® gyártóval, vagy igazolt feldolgozóval lehet javíttatni. Segítségül, töltsd le az ápolási és kezelési útmutatót.

Igényel a Corian® speciális impregnálást?

Nem, a Corian® nem porózus. A természetes kővel szemben a Corian® -t sosem kell tömöríteni, így könnyebb vele együtt élni. A Corian® szép, karbantartást nem igénylő felület, biztos lehetsz benne, hogy hosszútávon kiszolgál.

Mi teszi a DuPont™ Corian® -t tökéletes felületté?

A Corian® könnyen tisztítható és igazoltan kóser. Mivel a Corian® nem porózus, a foltok nem tudnak beleszivárogni a felületbe. Megfelelő tisztítással a Corian® ellenáll a penésznek és a baktériumoknak. Ezen felül a Corian® hő- és karcolásálló.

Mi befolyásolja a Corian® árakat?

A Corian® ár két tényező függvénye. Az egyik a lapvastagság, amit alkalmazni szeretnél, a másik pedig a kiválasztott szín. A Corian® színek színkategóriákra lettek osztva, mi szerint besorolhatod őket az árkategóriákba. Négy Corian® színkategória létezik: 1, 2, 3, 4. Az hogy melyik szín melyik kategóriába esik, a DuPont döntése. Az elbírálást a színpigmentek árkülönbsége (a teltebb és sötétebb színek általában a drágábbak közé kerültek) és a mintázat előállításának bonyolultsága határozzák meg. Pl.: hány színből áll a hozzákevert darálék, vagy mennyire munkaigényes a zúzalék kialakítása.

 

Ha Corian® terméket szeretnél vásárolni, előtte feltétlen olvasd el, a “Hogyan válassz Corian® kivitelezőt” ismertetőnket.

vagy:

Kérd ajánlatunkat: info@akrilfeluletek.com